lat|eng

Пројекција филма о Радивој Кораћу

12.02.2012
Кошаркашки савез Београда, овим путем, жели да обавести кошаркашку јавност да ће у петак од 18 часова, организовати пројекцију филма о Радивоју Кораћу-Жућку у Дому Синдиката. Председништво КСБ је закупило 1600 карата за све своје чланове, клубове, тренере, судије, делегате и све садашње и бивше кошаркашке раднике. Филм представља живот једног човека који је у време у којем је живео доказао да се могло бити и успешан спортиста, добар студент и свестран човек. Апсолвирао је на електротехничком факултету, са нарочитим склоностима ка математици и физици, био заљубљеник у сликарство, књижевност и музику. Филм је права порука будућим кошаркашима и кошаркашицама да и они покушају оно што је Жућко успео. 
ФИБА је 1971, на предлог тадашњег генералног секретара Вилијама Џоунса, у Кораћеву част покренула такмичење Куп Радивоја Кораћа. Пехар који се додељивао победнику овог такмичења назван је Жућкова левица. Радивоју Кораћу припада значајно место у европској „Кући славних“, отвореној 1. марта 2007. године у Мадриду, те место у Олимпијском музеју у Женеви. 
Куп Србије и данас носи назив Куп Радивоја Кораћа
Детаљну биографију можете прочитати на нашем банеру са десне стране као и на сајту ОКК Београда,  http://www.okkbeograd.org.rs/korac.php
Distribucija карата за све заинтересоване клубове обављаће се преко комесара такмичења. 
Карте се могу преузети у уторак од 10-15 као и у среду од 11-13 часова у канцеларији КСБ(комесар Алексић Бранко и Драган Ђорђевић као и Милан Вукшић за клубове млађих категорија и за службена лица). 

Биографија