lat|eng

ПРОТОКОЛ КВАЛИФИКАЦИЈА ЗА ЈЕДИНСТВЕНЕ ЛИГЕ КСС

16.09.2021
ОБАВЕЗЕ ДОМАЋИНА ТУРНИРА: 
- Домаћин турнира обезбеђује салу и плаћа трошкове помоћних судија у износу од 3.000 динара по утакмици, које треба предати делегату турнира пре почетка прве утакмице. Кошаркашки савез Београда ће, одлуком Председништва КСБ, платити трошкове такси судија и делегата (4.000 динара по утакмици које ће бити уплаћене на рачун делегата турнира).
- Треба да обезбеди делегату турнира потребне формуларе Цовид-19 који се налазе у прилогу.
- У складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом домаћин турнира је у обавези да одреди одговорно лице за спровођење следећих мера ради превентиве ширења Цовид-19:
1. ОБАВЕЗНО мерење температуре и дезинфекција руку на уласку у салу свим актерима на терену (играчи, стручни штабови, службена лица и пратеће особље које се меша са актерима на терену).
2. ОБАВЕЗНО ношење маски око терена (записнички сто, пратеће особље и сви на клупама осим тренера).  
3. ОБАВЕЗНО мерење температуре на уласку у салу свим гледаоцима.
4. ОБАВЕЗНО ношење маски за гледаоце и све присутне у хали (уколико се уочи да неко не носи маску, зауставити утакмицу и тражити или ношење маске или напуштање трибине) и по могућности размак од 1.5 до 2 метра између гледалаца. 
ОБАВЕЗЕ ДЕЛЕГАТА ТУРНИРА:
- Делегати турнира су, поред уобичајених дужности, у обавези да контролишу спровођење поменутих Цовид-19 протокола од стране домаћина и да попуне изјаву Цовид-19 потписану од стране свих службених лица на утакмици. 
ОБАВЕЗЕ ЕКИПА УЧЕСНИКА:
- Екипе су у обавези да поред лиценце и такмичарских картона играча са важећим лекарским прегледом понесу на увид још један документ са сликом за сваког играча (лична карта, пасош, ђачка књижица, повластица ГСП...), као и изјаву Цовид-19 потписану од стране свих присутних играча, тренера и службених лица која се налази у прилогу.
- Првоименоване екипе наступају у светлим дресовима. 
Комесар такмичења МК
Бранко Алексић

Изјава клуба Цовид-19

Изјава службених лица Цовид-19