lat|eng

Новогодишњи турнир Борислав Реба Ћорковић за пионире

18.12.2014
Данас се завршио још један традиционални Новогодишњи турнир који већ годинама уназад носи име нашег прослављеног тренера и спортског радника Борислава Ребе Ћорковића. Турнир сваке године организује кошаркашки савез Београда у сарадњи и под покровитељством градског секретаријата за спорт и омладину. 

Сваке године на турниру учествују 4 најбоље пионирске екипе у Београду али је ове године та традиција измењена додавањем још две екипе због већег броја квалитетних екипа у тој категорији. Турнир је као и сваке године био интересантан у смислу дефилеа великог броја талентованих играча који нам дају наду да ће наша кошарка и у будућности бити на високо пласираном положају у светској и европској кошарци.  

Резултати последњег дана:
За треће место КК Земун - КК Звездара М.И.90:73  
Финале КК Партизан - КК Црвена Звезда 65:72 


Коначна табела:

1. Црвена Звезда Телеком 
2. Партизан 
3. Земун 
4. Звездара МИ

Као и сваке године, награде најбољима уручују чланови породице, чланови председништва КСБ као и чланови градског секретаријата за спорт и омладину. Тако је овога пута награду за прво место КК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ТЕЛЕКОМ доделила супруга Љиљана Ћорковић, 

Друго место КК ПАРТИЗАН НИС
доделила је Драгана Контић, председница Скупштине КСБ.

Треће место: КК ЗЕМУН такође Драгана Контић.


Четврто место КК ЗВЕЗДАРА МИ уручио је Ненад Пујаз, члан председништва КСБ.

Најбољем стрелцу турнира, Зивчевић Ђорђу (КК ЗЕМУН), награду је доделио Димитријевић Дејан, председник КСБ

Најбољи играч турнира је Пауновић Зоран (КК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ТЕЛЕКОМ). Награду је уручио такође Димитријевић Дејан, председник КСБ

Треба нагласити да је Хала Спорт Еко била пуна ових дана, могло се видети доста познатих лица из света кошарке, а најважније је то да су сви могли да уживају гледајући ове младе момке како праве прве озбиљније кораке у њиховој кошаркашкој каријери.

Награду за животно дело ове године КСБ је доделио Нешић Анђелки(плакета и 50.000 динара), награду уручио Ненад Пујаз, члан председништва КСБ.

Кошаркашки савез се, као и увек, захваљује свим учесницима што су се одазвали позиву на турнир и допринели да још један у низу турнира прође у фер и коректној борби.