lat|eng

Награда за животно дело - Милорад Рајковић - Муфи

17.12.2012
Биографија:
Рођен је 20.10.1953. године у Лазаревцу у старој Лазаревачкој породици. Као ученик Основне школе  и Гимназије почео је да се бави кошарком, то је и наставио као студент Економског факултета у Београду са генерацијом Рајка Торомана и других. 
Од оснивања КК“Колубара“ Лазаревац био је укључен у рад клуба у којем је провео много година и кроз који су прошле многе генерације играча, почев од Чикија, Ивице, Жикаћа, Мише, Стојана, Гише, Попа, Троје, Пићоша, Бобана, браће Вукомановић, Жака, Џункета, Меде, Кулова, Симе, Моце, Јоце, Милоша, Јоксе, Плиснића, Дојчина, Красића, Даниловића, Берића, Прековића, Прлинчевића, Мисираче и многих других. Својим искуством и мудрошћу упућивао их је у све сфере живота. Волео их је и поштовао, а они су постајали врхунски играчи, васпитани и учени људи.
Сарађивао је са многим тренерима почев од Паскала, Миће, Мике Пите, Јоксе, Ћана, Тана, Бошка Ђокића, Ћопе, Моце, Јеке, Шаренца, Владе Ђокића, Немање Ђурића и многих других који су прошли кроз овај клуб и са свима је имао коректан однос и лепу сарадњу.
У клубу је обављао разне функције. Кроз такмичење у И-Б лиги био је генерални секретар клуба. Касније је био спортски директор, председник клуба, а сада је на функцији председника Скупштине клуба.
Кроз дугогодишњи рад у клубу био је организатор многих првенствених и куп утакмица. Организовао је много турнира за млађе селекције где су узимали учешће и клубови Савезног ранга такмичења, а и клубови који су тек почињали свој рад. Угостио је многе клубове (КК“Црвена Звезда“ Београд са Лалетом Лучићем, КК“Партизан“ Београд са Жељком Обрадовићем, ОКК “Београд“ са Рајком Жижићем, КК “Борац“ Чачак, КК “Борац“ Бања Лука са Балетићем, итд.
Угостио је и многе репрезентације и све је протекло у најбољем реду и са правим гостопримством.
Изузетну сарадњу је остварио са КСС и КСБ, као и са судијском организацијом и тако стварао имиџ клуба, а и свој имиџ у свом родном граду као и у држави где је изузетно цењен и поштован.

Награда за животно дело у виду плакете и 50.000 динара ће му бити уручена у недељу 30.12.2012. године, након последње утакмице Новогодишњег турнира Борислав Реба Ћорковић за пионире, у ОШ Милан Милићевић.